Forskellige Crostini

 

Marinerede tomater: 
tomater 
løg 
1/2 bdtpersile 
ca. 4 spsk olivenolie 
3-4 fed hvidløg 

Svampe: 
250 g champignoner 
100 g andre svampe 
3-4 dl piskefløde 
2-3 tsk mel 
lidt salt 

Spinat/Gorgonzola: 
200 g frossen spinat 
100 g gorgonzola 
2 dl piskefløde 
lidt salt 
3 tynde skiver daggammelt flutesbrød pr. person.

 

1. Brødet bør have en overflade på størrelse med 1/2 skive franskbrød. Brødet skæres i tynde skiver gerne lidt på skrå for at gøre skiverne større, ca i 1/2 cm tykkelse. 

2. Marinerede tomater: Disse kan skæres i fine tern med eller uden skind. løget renses og hakkes fint. Persillen skylles grundigt og hakkes med det pillede hvidløg. Det hele blandes sammen med olien og krydres med salt. Hviler ca. 1/2 time i køleskab. 

3. Svampe: Svampe og champignons renses og skylles grundigt for jord. Skæres i tynde skiver og ristes i en sauter-pande gyldne. Lidt mel tilføres og fløden kommes ved. Koges ind og smages til med salt, stilles til afkøling for senere at blive "smurt" på brødskiverne. 

4. Spinat / gorgonzola: Hvis spinaten er frisk, skylles den grundigt og ribbes for stilke. Er den frossen tøes den op og presses fri for væde. Væden kan evt. bruges senere. Den friske spinat sauteres under låg i ca. 5 min. afdrypper i en sigte. I en kasserolle smeltes ost og fløden tilføres, spinaten kommes ved og det hele indkoger lidt ca. 5 min. smages til med salt og stilles til afkøling. 

5. Fyldet smørres på brødet, og toastene stilles på en plade til ovnen. Bages i 5-7 min. ved 200*C. 

6. Anrettes på en lun frokosttallerken, 3 forskellige slags på hver. Pyntes med bredbladet persille.

 

 

Crostini di fegatini
(Kyllingelever-croutoner)

Varm en sjat olivenolie på panden og tilsæt lever, champignon, salvie, hvidløg og lidt peber.

Sautér det under omrøring i ca 4-5 minutter til leverne er næsten gennemstegte. Hæld Marsala på og lad det koge op. Tilsæt ansjos og kapers og purér det hele i en mixer.

Smag evt. til med mere peber og salt.

Rist små stykker brød i lidt olivenolie på panden og smør blandingen på croutonerne.

Tapenade

Purér alle ingredienserne og tilsæt olien lidt af gangen. Smør lidt af det på små stykker ristet brød.

 

  Ingredienser

1 pakke frosne kyllingelevere
3-4 hakkede champignon
6 friske salvieblade
2-3 hvidløgsfed
Salt og peber
1½ dl Marsala el. lign.
1 ansjosfilet
1spsk. kapers
Olivenolie

Til tapenade

250 g sorte oliven uden sten
100 g skyllede, afdryppede kapers
3-4 ansjoser
1 nip herbes de Provence
2 fed hvidløg
4-5 spsk. olivenolie
Salt og peber