Forskellige Crostini
Marinerede tomater:
6 tomater
1 løg
1/2 bdt. persile
ca. 4 spsk olivenolie
3-4 fed hvidløg
Svampe:
250 g champignoner
100 g andre svampe
3-4 dl piskefløde
2-3 tsk mel
lidt salt
Spinat/Gorgonzola:
200 g frossen spinat
100 g gorgonzola
2 dl piskefløde
lidt salt
3 tynde skiver daggammelt flutesbrød pr.
person.
1. Brødet bør have en overflade på
størrelse med 1/2 skive franskbrød. Brødet skæres i tynde skiver gerne lidt på
skrå for at gøre skiverne større, ca i 1/2
cm tykkelse.
2. Marinerede tomater: Disse kan skæres i fine tern med eller uden
skind. løget renses og hakkes fint. Persillen skylles grundigt og
hakkes med det pillede hvidløg. Det hele blandes sammen med olien og krydres
med salt. Hviler ca. 1/2 time i køleskab.
3. Svampe: Svampe og champignons renses og skylles grundigt for jord. Skæres i
tynde skiver og ristes i en sauter-pande gyldne.
Lidt mel tilføres og fløden kommes ved. Koges ind og smages til med salt,
stilles til afkøling for senere at blive "smurt" på
brødskiverne.
4. Spinat / gorgonzola: Hvis spinaten er frisk, skylles den grundigt og ribbes
for stilke. Er den frossen tøes den op og
presses fri for væde. Væden kan evt. bruges senere. Den friske spinat sauteres
under låg i ca. 5 min. afdrypper i en sigte. I en kasserolle smeltes ost og
fløden tilføres, spinaten kommes ved og det hele indkoger lidt ca. 5 min.
smages til med salt og stilles til afkøling.
5. Fyldet smørres på brødet, og toastene stilles på en
plade til ovnen. Bages i 5-7 min. ved 200*C.
6. Anrettes på en lun frokosttallerken, 3 forskellige slags på hver. Pyntes med
bredbladet persille.
Crostini di fegatini |
|
|